Gitarist, Zanger, Harald Ivangh. 

Al op zeer jonge leeftijd ontstond bij bandleider Harald Ivangh de passie voor de gitaar, doordat zijn vader aan zijn wieg vrolijke nummers stond te spelen. Het gevoel wat Harald daarvan meekreeg is vervolgens nooit meer verdwenen. Dit leidde er toe dat hij al op 15-jarige leeftijd in de best veel spelende schoolband zich manifesteerde als de charismatische frontman.

Na de middelbare school nam Ivangh letterlijk zijn gitaar onder de arm en ging hij op wereldreis. Zo speelde hij in hotels aan de Zuid-Afrikaanse kust, voor zeer verbaasde Bedoeïenen in Egypte en in Israël overal waar men hem maar wilde horen en zien.

Na terugkomst in Nederland speelde hij in o.a. een Thin Lizzy Tribute, een Blondie Tribute, een swingende funk-band, een dampende bluesrockband, zelfs in een hardrockband, maar ook in een band met zijn eigen nummers.

Nu is er dan Ivangh & The Nightcats, het bluesrocktrio dat letterlijk overal kan en wil spelen!

 

Bassist, John Kalkman 

John Kalkman bassist van het eerste uur is een zelfmade muzikant die opgegroeid is met de muziek van Stevie Ray Vaughan, Johnny Winter, Jimi Hendriks maar ook soul en funk en  heeft als motto ‘if you don’t feel it don’t play it’ en dat kwam van pas toen die naar Den Haag verhuisde waar die in bands speelde als JP Rena Band met o.a. Ted Oberg en John Lagrand. En een kort uitstapje naar de Haagse Edge of Sanity met Ruud Slakhorst de man van Kim Holland  

Terug in Arnhem speelde hij bij bands als de SRV mannen, Willie and the Handjive, Sugar Mama met Bas Kleine, Steppin Soul, Blues Breakers, Original Sin, Steel Going Strong en nu met Ivangh and the Nightcats op festivals als Jazz in Duketown, Jazz Breda, Bluesroute Utrecht, Texel Blues en tours in Luxemburg en Ierland.

 

Drummer, Eerde Kalsbeek 

Eerde Kalsbeek - Begon op 6-jarige leeftijd met drummen en speelde al op jonge leeftijd in verschillende Rock, Big en- Bluesbands. Voorbeelden hiervan zijn; The Tim Marshal Band, Original Sin, Buddyfriends, Bluesbreakers en vervulde vele “Gast”-optreden in zowel binnen- als buitenland. Deze ervaringen deelde hij met onder andere Doktors Orders, Railway, Kirsten Thien (New York), Diedra Hurdle - Riff (The Alabama Blues Queen) Bex Marshall (United Kingdom). En stond in voorprogramma’s bij o.a. : Julian Sas, Janis Joplin's Original Band, Bigbrother and the Holding Company en niet te vergeten als klap op de vuurpijl Otis Redding lll in Luxor Live.

En vanaf juni 2022 bij Ivangh And The Nightcats. (Rock and Roll, Blues, Pop, 70’s, 80’s.)

www.eerdelive.nl