28-08-2022 IVANGH & THE NIGHTCATS in Het Warm Onthaal.

Deze middag een band waarvan nog weinigen hadden gehoord. Onbekend maakt onbemind zou je zeggen. De nieuwsgierigheid wint echter als je hoort dat dit powertrio in de afgelopen jaren o.a. Texel Blues, Jazz in Duketown, Jazz Breda en Blues Wageningen op z’n kop heeft gezet. Dat zegt toch wel wat. De band zelf was eigenlijk ook wel erg benieuwd waarin ze terecht zouden komen.

Vanmiddag kon je onmogelijk om de kwaliteiten van deze drie muzikanten heen. Hun coverrepertoire met nummers van o.a Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Gary Moore, Herman Brood en Vitesse werd op een dusdanig energieke manier gebracht dat al snel stilzitten totaal geen optie meer was. Tijdens de eerste set liep het terras dus al aardig leeg en het café vol. Benieuwd en met lichte verbazing werd er gekeken en geluisterd naar de wat exentriek uitgedoste frontman met zijn twee kompanen. De vonken vlogen er vanaf bij de zonder meer gelikte covers van o.a. Saturday Night, Cold Shot, Little Wing, Never Be Clever en All Right Now.

Zuivere ‘zang met een randje’, schitterende rollende en soms scherpe gitaarsolo’s met de nodige effecten van Harald, robuust en slagvast drumwerk van Eerde die zijn debuut maakte bij ons, en de staccato en drijvende bastonen van John zorgden voor een explosie van overbekende nummers op een manier die er bij het publiek in ging als koek. Het was volop genieten en ook de band zelf kreeg er steeds meer zin in, het contact met het publiek werd optimaal en er werd nog maar eens eventjes een schepje bovenop gedaan met puntgave uitvoeringen van I Love You Like I Love Myself, Pretty Woman, Foxy Lady, Pride And Joy.

De setlist gaat aan barrels, er wordt wat gerommeld en geschoven en op enig moment staat daar zangeres Caro op het podium en staat met Harald een duetachtig Stand By Me weg te geven. Het publiek smult ervan en wil meer, dan Saturday Night nog maar een keer. Het gezellige en gemoedelijke sfeertje kan niet meer kapot bij het 3 x 3 kwartier uit je dak gaan van zowel toehoorders als band.

Chapeau heren, het was een zeer aangename kennismaking. Tot zeker een volgende keer.

Hier zijn ze:
Harald Ivangh -- Zang Gitaar Bluesharp
John Kalkman -- Basgitaar
Eerde Karlsbeek -- Drums

Tekst en foto’s: Arie de Wilde